Volleyball_EK_2013._800pg

Sport


EK Volleybal 2013 vrouwen

[ september 2, 2013 ]

EK Volleybal 2013 vrouwen
Van 6 tot 14 september vindt het EK volleybal 2013 voor vrouwen plaats, één van de topevenementen op de volleybalkalender dit jaar. Het is reeds de 28ste editie van het kampioenschap, dat in 1949 voor de eerste keer op de kalender stond en door de toenmalige USSR soeverein werd gewonnen. De Russen wisten in totaal reeds maar liefst zeventien maal goud binnen te rijven. Slechts op drie tornooien konden ze geen medaille behalen. Nederland behaalde zijn tot nog toe enige tital in 1995.

De organisatie is in handen van twee landen, Zwitserland en Duitsland. Zestien deelnemende landen zullen strijden om de Europese titel die elke twee jaar wordt uitgereikt.

Speelschema

Zwitserland en Duitsland zijn als gastlanden rechtstreeks geplaatst. Daarbij komen de vijf beste landen uit het vorige EK volleybal in 2011 dat in Italië en Servië werd georganiseerd: Servië, Turkije, Italië, Polen, Rusland. De negen andere plaatsen worden ingevuld door de teams die zich via de kwalificatieronden konden kwalificeren: Spanje, Nederland, Azerbeidjan, Kroatië, België, Bulgarije, Frankrijk, Tsjechië, Wit-Rusland.

De zestien ploegen worden in de eerste ronde verdeeld over vier poules van vier ploegen, waarbij de groepswinnaars rechtstreeks geplaatst zijn voor de kwartfinale. De nummers twee en drie uit de poules maken in onderlinge duels uit welke vier ploegen de groepswinnaars in de volgende ronde mogen vervolledigen. Vanaf dan wordt er met rechtstreeks uitschakeling bepaald wie de uiteindelijke finale op 14 september mag betwisten.

Groep A in Halle (GER): Duitsland, Turkije, Spanje, Nederland
Groep B in Zürich (SUI): Zwitserland, Italië, België, Frankrijk
Groep C in Dresden (GER): Rusland, Aerbeidjan, Kroatië, Wit-Rusland
Groep D in Schwerin (GER): Polen, Servië, Bulgarije, Tsjechië

Groep A

06-09 Duitsland – Spanje / Nederland – Turkije
07-09 Duitsland – Nederland / Spanje – Turkije
08-09 Spanje – Nederland / Turkije – Duitsland

Groep B

06-09 Italië – Zwitserland / Frankrijk – België
07-09 Italië – Frankrijk / Zwitserland – België
08-09 Frankrijk – Zwitserland / België – Italië

Groep C

06-09 Azerbeidjan – Kroatië / Wit-Rusland – Rusland
07-09 Azerbeidjan – Wit-Rusland / Kroatië – Rusland
08-09 Wit-Rusland – Kroatië / Rusland – Azerbeidjan

Groep D

06-09 Servië – Bulgarije / Tsjechië – Polen
07-09 Servië – Tsjechië / Bulgarije – Polen
08-09 Tsjechië – Bulgarije / Polen – Servië

Barragewedstrijden

10-09 2e Groep A – 3e Groep C
10-09 2e Groep C – 3e Groep A
10-09 2e Groep B – 3e Groep D
10-09 2e Groep D – 3e Groep B

De wedstrijden van de kwartfinales van het EK volleybal vinden plaats in Halle en Zürich op 11-09. De halve finales (13 september) en finale (14 september) gaan door in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Media

Het EK volleybal 2013 wordt in beeld gebracht door 28 TV-stations wereldwijd. Op die manier kan dit evenement alle geïnteresseerde huiskamers bereiken. In Nederland zijn de wedstrijden te bekijken via de NOS. Uiteraard is ook alles online kort op te volgen op www.eurovolley2013.org. Op deze website kan u ook terecht voor het bestellen van tickets of alle andere informatie. Voor de mobiele apparaten is er ook een officiële app beschikbaar, zodat er niets van het EK volleybal aan de aandacht kan ontglippen.

Tags:


Readers Comments (0)

Comments are closed.